Opel обяви проекта „Земя” на тържеството „Кино за мир” 2011

Общи 15 февруари 2011 | Speed-Press.com A- A+ 3282 посещения | без коментари

Снощи за десети път прочутият форум „Кино за мир” постави ударение върху кинематографията, посветена на глобалните човешки и екологични въпроси. Opel бе за първи път връчващ награда спонсор.
Компанията обяви стартирането на проекта „Земя” по време на галата. Той ще подкрепи студентите в областта на естествените науки, които са показали изключителна загриженост към животните, човечеството и околната среда.
„Много се вълнувам за проекта „Земя” и неговата сила да въздейства положително”, заяви Ален Висер, вицепрезидент, отговорен за продажбите, маркетинга и следпродажбеното обслужване в Adam Opel AG.
Международно жури, включващо актрисата Настася Кински и защитника на обществените и човешки права, Бианка Ягер, ще изберат най-добрите филми и кинематографи в различни категории. Един от победителите тази година е двукратният носител на Оскар Шон Пен, който получи почетната награда „Кино за мир” за хуманитарната си помощ за Хаити след земетресението в началото на 2010. От името на Opel Ален Висер ще връчи наградата за международен екологичен филм Green Film, която се присъжда за изключителни постижения за осъзнаването и посвещаването на екологичните проблеми. Номинираните за тази награда филми включват A Message from Pandora („Послание от Пандора”) на Джеймс Камерън, Gasland „Страна на газта”) на Джош Фокс и Jane’s Journey („Пътуването на Джейн”) на Лоренц Кнауер.
Opel осигури превоза на VIP гостите на „Кино за мир” с електрическия Opel Ampera и 20 автомобила Insignia ecoFLEX. Тържеството се проведе в историческата концертна зала Konzerthaus в Берлин.
Проектът „Земя” е продължение на дългогодишната традиция на Opel да предприема инициативи за повишаване на отговорността към природата. Негов патрон е ученият от NASA Д-р Едуин „Бъз” Олдрин – астронавт на легендарния Аполо 11 (първият в историята пилотиран космически кораб, достигнал и кацнал на Луната) и един от 12-те човека в света, стъпвали на Луната. Проектът „Земя” ще заведе избрани студенти по естествени науки до четири деликатни, но изключително красиви района в света: Северната полярна област, Калифорнийския залив на Тихия океан, тропическите гори в Бразилия и Серенгети в Танзания. Студентите ще посетят местни организации, които работят за защитата на застрашените области и ще помагат на учените в техните дейности.

 
Ключови думи:   adam opel ag, opel
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте