Opel със световна премиера на ново поколение дизел в Женева

Общи 14 февруари 2013 | Speed-Press.com A- A+ 4760 посещения | без коментари

На автомобилното изложение в Женева (7-17 март, 2013 г.) Opel ще представи напълно новото поколение дизелов двигател, 1.6 CDTI ECOTEC, в Zafira Tourer. Новият агрегат е най-чистият дизелов двигател в историята на Opel. Оборудван с SCR (селективна каталитична редукция) технологията на Opel “BlueInjection”, той отделя емисии, които отговарят на стриктния стандарт Euro 6. Новото поколение 1.6 CDTI ECOTEC има мощност от 100 кВт/136 к.с. и въртящ момент от 320 Нм, осигурявайки впечатляваща ефективност и нисък разход на гориво на Zafira Tourer – едва 4.1 л/100 км, със съответстващи 109 г/км CO2.
Новият дизелов двигател и неговият иновативен контролен блок са изцяло разработени от глобалния инженерен екип на компанията в Торино, Рюселсхайм и САЩ. Той осигурява още една възможност на Zafira Tourer да се отличава от другите, като предлага перфектно съчетание на динамика, разход на гориво, балансирана работа и качество от най-висок клас и всичко това събрано в автомобил със седемместна компановка.
Носителят на множество награди Opel Zafira Tourer съчетава интериор от най-високо ниво и водещо по отношение на своята функционалност интериорно оборудване с авангардни технологични решения. Някои от тях са уникални за сегмента и имат за цел подобряване на безопасността и комфорта. Такива са мехатронната ходова част FlexRide, второто поколение на предната камера Opel Eye, адаптивните предни светлини AFL+ и панорамното предно стъкло, което осигурява на интериора изобилие от естествена светлина. Допълнителна гъвкавост в интериора на Zafira Tourer осигурява новото поколение на системата Flex7. Тя включва амфитеатрално разположение на седалките, създаващо безпрецедентно усещане за простор на пътниците на втория ред.
Оборудван със система за контрол на горивния процес с обратна връзка и алуминиев цилиндров блок, 1.6 CDTI ECOTEC ще замести съществуващия 1.7-литров двигател и версиите с по-ниска мощност от гамата 2.0-литрови агрегати. Първоначалните данни за максималната мощност и въртящ момент, установени на ниво от съответно 136 к.с. и 320 Нм, са респективно с 4,6 и 6,6 процента по-високи от тези на досегашния 1.7-литров двигател. В сравнение с подобните като мощност версии на 2.0-литровия дизел на Zafira Tourer, разходът на гориво на новия агрегат е намален с около 10 процента.
Ниският разход на гориво на Zafira Tourer 1.6 CDTI, както и ниските емисии на вредни вещества – сравними с тези на бензиновите версии – са възможни благодарение на използването на системата за селективна каталитична редукция (SCR) на Opel BlueInjection. При този безопасен за околната среда процес на обработка на газовете се използва течност, наречена AdBlue

 
Ключови думи:   co2, opel, opel zafira, scr
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте