Peugeot 3008 Hybrid4 идва с 200 конски сили

Общи 24 август 2010 | Auto-Press.net A- A+ 1542 посещения | без коментари


99 грама СО2 на километър

Peugeot разпространи първата официална информация за първия си пълен дизелов хибриден автомобил- 3008 Hybrid4. В специалната модификация са комбинирани доказаната висока ефективност на дизеловия задвижващ агрегат и нулевите вредни емисии на електрическия мотор.

Peugeot 3008 Hybrid4 разполага с двулитров дизелов двигател с максимална мощност от 163 конски сили и електромотор с още 37 конски сили. Максималният въртящ момент на ДВГ-то е 300 Нм (за предните колела), а този на електрическия мотор е 200 Нм (за задните колела).

Всички предимства на хибридната задвижваща система на четирите колела са комбинирани с наистина впечатляващи горивни и екологични резултати, които са факт не е и без помощта на второто поколение на автоматичната система Stop & Start, роботизираната шестстепенна предавателна кутия и системата за регенериране на енергия. Средният разход на гориво е 3.8 литра на 100 километра, а емисиите СО2 са едва 99 грама на километър.

Водачът на Peugeot 3008 Hybrid4 има възможност да избира между четири режима на работа на хибридната задвижваща система. Първият от тях е Auto, вторият е ZEV (Zero Emission Vehicle)- чист електрически, третият е 4WD (комбиниран), а последният е Sport.

Peugeot 3008 Hybrid4 ще се превърне в реалност на европейския пазар през пролетта на следващата година.


 
Ключови думи:   amp, peugeot, zero emission
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте