Peugeot представи 208 пред българските медии

Общи 10 май 2012 | Speed-Press.com A- A+ 6720 посещения | без коментари

Един от най-важните модели в гамата на Peugeot – 208, бе представен пред българските специализирани медии със специализиран тест драйв. Наследникът на 207 се произвежда на платформа 1 на групата PSA, а дизайнът използва новата идентичност на бранда. Фаровете са с характерна форма, а под емблемата и предния капак е поставено името на компанията, създавайки впечатление за допълнителен светещ елемент.
Peugeot 208 е с намалени габарити спрямо предшественика (широчина - 2 см, и височина -1 см), скъсени са и надвесите (- 6 см отпред и - 1 см отзад). Така екстериорът е с по-хармонични пропорции и лесен за управление. Коефициентът на челно въздушно съпротивление е сравнително добър - Cx 0,29.
Създателите на 208 са успели да свалят драстично и масата. Базовата с бензиновия 1,0-литров двигател е само 975 кг, което е със 173 кг по-малко от 207, а дизеловият 1,4 HDI пък е по-лек със 110 кг.
Купето е оптимизирано отвътре и предлага по-голямо пространство в задната част. Багажникът е с обем 311 литра под кората и може да достигне 1152 л. Измервателните уреди са монтирани по-високо, над волана, който е сравнително малък – за по-добро управление и да не пречи на видимостта към арматурното табло. На централната конзола пък се предлага навигационна система с тъч скрийн и пълна карта на Европа. Цената на екстрата е 500 евро.
При лансирането 208 се предлага с 3 дизелови двигателя и 5 бензинови с различни мощности – от 68 до 156 к.с.
Технологията e-HDi се предлага за 4 от 5-те дизелови версии и използва бърза, ефикасна и безшумна Stop&Start система от ново поколение. Тя позволява съчетаване на ниски разходи на гориво и на вредни емисии (до -15% в града) с максимално удобство при използването благодарение на изключването и почти мигновеното стартиране на двигателя без шум и вибрации.
Базовата цена на 208 е 20 927 лв. с ДДС за 1,0 VTi, а дизеловият 1,4 HDi (68 к.с.) стартира от 24 311. Каросериите са с 3 и 5 врати, а цените са средно с 10% по-ниски от тези на 207.


 
Ключови думи:   peugeot, 311, peugeot 208, psa
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте