Porsche Cayenne - С дизеловия V6 на Touareg

Общи 09 август 2008 | RS-Auto.bg A- A+ 1005 посещения | без коментари

Слуховете, че Porsche мисли да добави дизел или хибрид към гамата на Cayenne циркулират из медийното пространство вече няколко месеца, но досега нищо не бе потвърдено официално. Вместо това имаше доста опровержения. Да, ама не. Сега медиите твърдят, че Венделин Видекинг, изпълнителен директор на Porsche, е съобщил, че Cayenne наистина ще получи дизеловия V6 от Volkswagen Touareg.

При VW V6 TDI двигателят може да се похвали със среден разход на гориво от 9.6 л/100 км, както и мощност от 240 к.с. Според Autobild дизеловият Cayenne ще получи същия дизел със същите показатели. Това е видим спад в мощността спрямо бензиновия вариант с мощност от 290 к.с., но за сметка на това икономията на гориво е драстично подобрена в сравнение с 12.9-те л/100 км.

Що се отнася до хибридния Cayenne, за него се предполага, че ще бъде дизелово-литиево-йонна комбинация, което ще я направи едновременно доста ефективна и скъпа. Само в електрически режим се очаква колата да може да измине до 250 км/ч, с което всъщност в повечето ситуации моделът на Porsche ще може да бъде ползван именно в електрически режим. Подобни показатели ще бъдат добре дошли за Porsche, но същевременно ще означават, че ще има много висока начална инвестиция, както и значителна разлика в цените между хибрида и бензиновите или дизеловите модели.

Дизелът се очаква да се появи по някое време следващата година, но хибридът ще трябва да почака до 2010 година. Модифицирана версия на Cayenne би трябвало да дебютира същата годината, така че е логична и появата на хибриден вариант.

 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте