Porsche Performance Drive – състезание за скорост и икономия

Общи 25 юли 2012 | Speed-Press.com A- A+ 8540 посещения | без коментари

Състезание за скорост, икономия на гориво и точна преценка на времето за достигане от една точка до друга стартира тази седмица Porsche с Performance Drive. На Гран при пистата „Истанбул Парк" представители на пресата изпитаха възможностите на Porsche 911 Carrera S, новият Boxster и Panamera Diesel. Вчера обаче екипи от Украйна, Полша, Чехия, Швейцария, Унгария, Румъния, Турция и България се отправиха на състезание с Porsche Panamera Diesel с крайна дестинация Будапеща. Докато на пистата трите модела изгориха средно по 150 литра гориво само за ден по време на скоростните обиколки, целта на основното състезание е да се стигне с най-малко изразходвано количество дизел и стриктно спазване на часови контроли. Закъснение и предварително пристигане ще бъдат санкционирани с наказателни минути. Най-важният критерий за крайната оценка е средният разход. GT моделът е шампион в класа си с пробег от 1200 км с един резервоар, който е с обем 80 л. Правилата са прости - печели екипът, изразходвал най-малко в рамките на 1500 км с тежката 1880 кг кола. Разбира се, при подобни състезания икономията пада под заводски обявените данни. Средният разход на Panamera Diesel е 6,5 л/100 км, а в градските условия на космополитен като Истанбул автомобилът гори само 8,1 л/100 км. Така нищо чудно в края на състезанието някой от екипажите да бъде близко до покриването на цялата дистанция само с резервоар гориво.
От Porsche са изградили специален мини сайт за състезанието - http://performance-drive.porsche.com, на който може да се следи временното класиране на екипажите, моментната им позиция от транспондерите в автомобилите и средният им разход.
Засега в състезанието по икономично шофиране за етапа от Истанбул до Варна води отборът от Турция с резултат 5,75 л/100 км разход, следват Украйна с 5,83 л/100 км и Унгария с 6,00 л/100 км. Българският екипаж влиза в топ-десетката със среден разход 9,57 л/100 км.

 
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте