Porsche „почерни” Boxter S

Общи 02 февруари 2011 | Speed-Press.com A- A+ 7164 посещения | без коментари

След като направи Black Edition за модела 911, Porsche побърза да стори същото и с Boxster S. Той ще бъде произведен само в 987 екземпляра. Двуместният роудстър ще разчита на форсиран до 320 к.с. (+10 к.с. от базовия мотор) 3,4-литров 6-цилиндров двигател, а цените ще са доста атрактивни и започват от 63 404 евро с ДДС за Германия. Максималната мощност на мотора е възможна при 7200 об/мин. С десет единици е увеличен и максимумът на въртящия момент, чиято стойност от 370 Нм е достъпен при 4750 об/мин. Силовият агрегат е куплиран с 6-степенна механична предавателна кутия. С тях автомобилът ускорява от 0 до 100 км/ч за 5,2 сек, с 0,1 сек по-бързо от класическия Boxster S. Това обаче в никакъв случай не е съчетано с увеличение на разхода на гориво, който си остава непроменен.
Автомобилът е с лети джанти, заимствани от Boxster Spyder с десетлъчев дизайн, благодарение на които автомобилът икономисва 5 кг от масата си. Предните гуми са с размер 235/35 ZR 19, а задните - 265/35 ZR 19.
Със седемстепенната предавателна кутия Doppelkupplungsgetriebe с двоен съединител, динамиката става още по-впечатляваща и автомобилът вече ускорява от 0 до 100 км/ч за 5,1 сек. Ако заложим на пакета Sports Chrono Plus с launch control, това става вече за 4,9 сек. С PDK трансмисията вредните емисии на CO2 спадат до 221 г/км.
Ролбарите, решетките на страничните въздухозаборници и двойните ауспуси също са боядисани в черно. Черната тема продължава и в интериора, а стоманените прагове на вратите са украсени с черен надпис Black Edition. Почернени са дори и циферблатите на инструменталния панел.
Продажбите му започват от март, като купувачите ще могат да се възползват и от фирменото обучение за шофьори на Porsche на пистата в Силвърстоун.

 
Ключови думи:   911 porsche, boxster, boxster s, Porsche, Sports, spyder
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте