PSA ще има пълна гама от eкo-приятелски коли

Общи 27 юни 2011 | Auto-Press.net A- A+ 2530 посещения | без коментари

PSA/Peugeot Citroen SA иска да има "зелени" коли във всеки от пазарните сегменти, сподели босът на конгломерата по време на пресконференция. "Целта е да имаме оферта за еко-решение във всеки сегмент, търсен от клиентите" - каза Филип Варен в Брюксел.

PSA, заедно с Fiat и Toyota, е един от автопроизводителите, които най-добре отговарят на изискванията на Европейския съюз по отношение подобряването на горивната ефективност и намаляване на емисиите на вредни газове в атмосферата. PSA се класира на трето място през 2010-а по средна емисия на CO2 от гамата си коли със 131.6 грама на километър. Fiat е на върха за годината със 125.9, Toyota втора със 130.0, според данни на JATO Dynamics. Еврокомисията иска от автопроизводителите да намалят общите емисии на гамите си до 120 г/км от 2012-а.

Вторият човек в PSA - директорът по марките Жан-Марк Гал, съобщи, че през 2012-а обединението има намeрение да реализира на пазара над един милион автомобила с емисии под 120 г/см CO2. През миналата година в тази категория попаднаха 720 000 автомобила от марките Peugeot и Citroen.

"Искаме да промотираме системата start-stop в цялата ни моделна гама и да постигнем намаление на разхода с 15% на всеки модел. До 2013-а искаме да реализираме над един милион автомобила, снабдени с тази технология" - обяви Гал.

 
Ключови думи:   fiat, peugeot, psa peugeot citroen, toyota
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте