Qashqai става още по-икономичен

Общи 02 септември 2011 | Speed-Press.com A- A+ 5530 посещения | без коментари

Нов дизелов двигател влиза в гамата на Nissan Qashqai. Става въпрос за 1,.6 dCi Pure Drive, достъпен и за удължената версия на модела с механична предавателна кутия. Купувачите ще могат да заложат и на нова вариаторна трансмисия, а от 2012 г. - и на система Stop / Start.
Pure Drive версията ще изразходва едва 4,9 л/100 км, а вредните емисии ще бъдат едва 129 г/км. 1,6-литровият мотор ще замени досегашния 2,0-литров, като осигурява въртящ момент и макс. скорост на същото ниво. Макс. мощност на новия двигател е 130 к.с., а макс. въртящ момент - 320 Нм. Той е достъпен при 1750 об/мин. Ако съчетаем този силов агрегат със система Stop / Start, средният разход пада до 4,5 км/100 км, а нивото на CO2 - 119 г/км, резултати по-добри дори от тези на по-малкия 1,5-литров мотор от гамата.
За първи път в обзавеждането на автомобил от С-сегмента ще влезе системата от камери Around View Monitor, които ще помагат при паркиране и маневриране.
1,6-литровият бензинов двигател вече ще може да се куплира и с нова вариаторна трансмисия.
Името Pure Drive обозначава моделите на Nissan, чиито вредни емисии са под 130 г/км, като през 2013 г. японският производител предвижда те да паднат под 120 г/км.

 
Ключови думи:   nissan, nissan qashqai
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте