Red Bull Лагерница в събота

Общи 03 юни 2011 | Auto-Press.net A- A+ 2610 посещения | без коментари

Едно позабравено забавление е на път да се завърне в шампионски стил и състезателно темпо: в събота, на 4-и юни от 12:00 часа ще се проведе първото състезание с лагерници!

Red Bull Лагерница е кодовото име на уникалния проект, в който по столичния булевард Христо Смирненски (отсечката между Семинарията и пл. Журналист) ново поколение лагерници (и лагерничари) ще премерят умения, бързина и технически гений в паралелни спускания по четирима (известни още в спортните среди като "4 cross формат).

48 състезатели ще се явят на трасето в съботния ден час по-рано от старта на надпреварата, защото специален технически екип ще прегледа пригодността и надеждността на конструираните саморъчно лагерници. Задача на комисията също е и да прецени доколко возилото отговаря на зададените от организаторите параметри: дължина на борда до 130 см, ширина – до 50 см, оси до 80 см, диаметър на лагерите – до 13 см (допуска се използването на силиконови колела, както и комбинацията между лагери и силиконови колела), използват се само традизионния материал - дърво, сглобяващите елементи са по избор на конструктора.

Състезателите ще стартират от специална рампа и ще трябва да преодолеят трасе от около 200 м, в което са заложени различни препятствия като скок-платформи, резки завои и бързи прави участъци. С оглед сигурността на всички, трасето ще бъде надлежно обезопасено, а състезателите ще бъдат допускани до старта само с пълна протектна екипировка – каска, протектор за гръб, ръкавици – на състезание, като на състезание!!!

Наградите, разбира се, не са за пренебрегване – през юли победителят ще лети за Мадрид като специален гост на световните серии по мото фри-стайл Red Bull X-Fighters; класиралият се втори грабва страхотно спортно колело, а третият на стълбичката ще отнесе награда за цялата компания – карта за картинг.

По предварителна информация, участниците няма да са само от София – още сред първите регистрирани беше силна група от Плевен, която вече е готова и с дизайнерско изпълнение на лагерница в стил ранен Ейдриън Нюи. Следвайки традицията на колегите от Red Bull Racing, в нашия падок в събота ще бъдат добри приятели и знаменитости – очакваме българският участник в световните серии по клиф дайвинг Тодор Спасов и звездата от новия български филм Лора от сутрин до вечер – Мартен.

Да затъркаляме лагерите: 4 юни (събота), старт: 12:00 часа / бул. Христо Смирненски, кв. Лозенец!

 
Ключови думи:   red bull
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте