Renault Koleos с три награди от Planet 4x4

Общи 12 декември 2008 | Auto-Press.net A- A+ 1691 посещения | без коментари

Първият компактен всъдеход на Renault- Koleos, обра наградите на годишната класация на специализираното списание Planet 4x4. Освен престижното отличие 4х4 на годината, моделът на френската марка получи и отличие за Компактен SUV и Най- добро ново предложение.

Renault Koleos успя да се пребори с 47 други кандидатури в тазгодишното издание на наградите на списанието Planet 4x4. Сред претендентите бяха модели Land Rover Discovery и Range Rover, Honda CR-V, Ford Kuga и VW Tiguan.

Renault Koleos, който присъства и на родния ни пазар, е първото попълнение в гамата на френската марка, което още с лансирането си на пазара се предлага във вариант със система за задвижване на четирите колела. При нормални условия, задвижващи са предните колела, а при необходимост до 50% могат да бъдат подадени към задните. Системата за разпределение е All mode 4x4-i, дело на Nissan и представена за първи път при новото поколение на X-Trail. За допълнителна сигурност, Renault Koleos разполага и със системите Hill Start Assist и Hill Descent Control, подпомагащи съответно потеглянето и спускането по наклон.

Новото Renault Koleos се предлаг с избор между двулитров dCi двигател във две мощности версии- 150 и 175 конски сили и 320 и 360 Нм. Първият вариант ще се предлага със система за задвижване на четирите колела и шестстепенна автоматична скоростна кутия. По- мощният дизел също ще бъде с 4х4 задвижване, но с шестстепенна механична трансмисия. Предвиден е и бензинов двигател с работен обем от 2.5 литра и максимална мощност 170 конски сили. Предавателната кутия е шестстепенна механична, която ще може да бъде комбинирана със система за задвижване на четирите или само на две колела.

 
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте