Renault Megane комби - Идеален за летни пътувания

Общи 07 юни 2009 | RS-Auto.bg A- A+ 1043 посещения | без коментари

Renault пусна още детайли за новото си Megane комби, което направи световния си дебют през март, на мотор-шоуто в Женева, и което ще бъде пуснато в продажба в края на този месец. Новото комби се различава от стандартния Megane хечбек с по-голямото си багажно пространство, увеличена колесна база и по-дългия заден надвес.

Megane комби споделя дизайна на предницата с хечбека, но страните и задната част са променени, за да представят по-дългия външен вид на колата в по-добра пропорция. Багажното пространство е 524л, но свалете задните седалки и то ще се увеличи с още 119л.

Що се отнася до двигателите, комбито предлага голям избор, включително дизелови и бензинови агрегати. Бензиновите двигатели са пет, включително новия TCe 130, който ще се предлага от самото начало. Икономията е целта на този 1.4-литров двигател. Освен това Renault твърди че “има въртящия момент на 2-литров двигател и мощността на 1.8 литров”, като въпреки това CO2 емисиите са по-малки от тези на 1.6 литров мотор.

Megane комби може да бъде поръчан с 1.6 литрови двигатели със 100 и 110к.с., които използват ръчна трансмисия, а в същото време се предлага и 2.0-литров бензинов двигател с автоматична трансмисия.

Предлагат се и разнообразни дизели – 1.5-литровият dCi двигател идва с избор от три мощности, с или без филтър за твърди частици(dCi 86, dCi 106 и dCi 110 FAP). Всичките дизелови двигатели имат сравнително ниски стойности на емисии на въглероден двуокис(само 118г/км за dCi 86 и 120г/км за dCi 106) и би трябвало да са популярни сред тези, които се интересуват от вредите за околната среда.

Най-мощните дизели са 2.0 dCi, който се предлага в различни мощности от 140 до 160к.с.

 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте