Renault купува Jeep? - Един добър ход за повторно стъпване в САЩ

Общи 18 октомври 2008 | RS-Auto.bg A- A+ 1550 посещения | без коментари

След като наскоро стана дума, че Cerberus Capital Management се подготвя да продаде Chrysler, се появиха и нови детайли, според които и Renault се намесва в бизнес отношения с американския концерн. Renault вече са обвързани с Chrysler покрай съвместната си работа с Nissan, но покрай развитието около компанията може да стане така, че Renault да бъде още по-близо до базирания в Мичиган автомобилен производител.

Ако Cerberus искаха да се разделят с Chrysler, то General Motors вече са си заплюли всичко около минивановете, както и тръковете на Chrysler, които се произвеждат в Мексико. Според Reuters пък Renault са заинтригувани в придобиване на марката Jeep. Renault бе основен инвеститор в АМС, която продаде Jeep на Chrysler през 1987 година.

Ако Renault действително купят Jeep от Chrysler, то френският автомобилен производител ще има излишък от SUV платформи, както и достъп до неизползвани планове за производство в Северна Америка. Придобиването на Jeep също така ще даде на Renault много добра основа за повторно стъпване на американска земя – един ход, за който по време на автомобилното изложение в Париж един от шефовете във френската компания бе казал, че е много възможен.

С оглед на иконочния имидж на Jeep на пазара придобиването на една офроуд компания би изглеждала като много силен ход за Renault – дори и при положение че продажбите на SUV модели пазар. И докато Chrysler притежава само три марки, то можем да бъдем сигурни, че това не е последният път, в който чуваме за американския концерн.

 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте