Renault пуска конкурент на Toyota FT-86 под знака на Alpine

Общи 16 септември 2011 | Speed-Press.com A- A+ 6765 посещения | без коментари

Говорители на компанията Renault потвърдиха по време на автомобилния салон във Франкфурт, че инженерите й започват да разработват ново купе. В моделната гама на марката то ще се позиционира на едно ниво под Megane Coupe, като ще бъде по-компактно и по-достъпно от аналогичната версия на Laguna. Този автомобил ще се сдобие и с версия с индекс RS, идващ от Renault Sport. Очаква се новото попълнение обаче да носи знака на Alpine.
Ккупето ще бъде изградено по новата модулна платформа, чието разработване тече в момента. Според Беатрис Фуше, продуктов мениджър на Renault, впоследствие това шаси ще се ползва и за новите поколения на Megane и за Laguna, които излизат на пазара през 2013 г. или 2014 г.
„Разработването на проекта е още в начален стадий, но ще има минимум едно купе, а после можем да направим много различни автомобили върху новата модулна платформа“, смята Фуше.
Очаква се автомобилът да е със задно предаване и негов най-пряк конкурент ще е Toyota FT-86.
Продажбите на новото купе ще започнат не по-рано от 2014 г.

 
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте