Rolls-Royce с нов модел в Женева

Общи 11 август 2008 | Auto-Press.net A- A+ 1477 посещения | без коментари

Rolls-Royce планира представянето на новия си модел RR4 на Женевския автосалон през следващата година. Става дума за по-малък луксозен седан, който трябва да влезе в продажба през 2010-а година. Колата се прави на базата на BMW 7 серия, а основен конкурент ще й бъде Bentley Continental.

Автомобилът следва дизайнът на Phantom с яките си С-колонки на покрива и обратното отваряне на задните врати. В същото време е доста по-нисък и къс от модела Phantom, има по-къса предница и по-наклонена радиаторна решетка.

Плановете на Rolls-Royce за направата на подобен автомобил станаха ясни още от предишния автосалон в Париж през 2006-а, когато шефът на марката Ян Робертсън го анонсира за пръв път. Колата трябва да влезе в шоу-румовете през 2010-а, а цената й ще бъде около 175 000 британски паунда.

За разлика от Phantom, в който е използвана специално екструдирана алуминиева монокок носеща конструкция RR4 ползва стоманено-алуминиева конструкция, заимствана в доста висока степен от новото BMW 7-а серия.

Под капака на колата ще има може би два различни мотора - 407 от 4.4 л, двойно турбо V8 на BMW X6 или 441 к.с., 6.0 л, V12 от сегашното BMW 760i, за да не се посегне на върховенството на мотора на Phantom - 453 к.с. Мисли се и евентуално за използването на дизелов двигател, като в никакъв случай няма да се пренебрегват качествата, необходими за един Rolls-Royce - сила, мощ и тишина.

Първоначално ще видим варианта седан, а по-късно ще бъдат представени купе и кабриолет, като от Rolls-Royce планират годишното производство на около 2000 коли.

 
Ключови думи:   bentley, Bentley Continental, bmw, bmw 7, bmw 760i, bmw x6, rolls royce
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте