Saab представи обновения си моделен ред 9-3

Общи 14 юни 2007 | Auto-Press.net A- A+ 960 посещения | без коментари

Компанията Saab представи в Швеция обновения си моделен ред 9-3, който е получил елементи от дизайна на концептуалния модел на годината Aero X.
Основната разлика от сегашните модели е в радиаторната решетка и предната оптика. Комплектациите на вариантите седан и комби 9-3 вече имат опция за монтиране на задвижване на четирите колела, която е наречена от компанията XWD - "cross-wheel-drive". Това е напълно автоматична система, която в случай на нужда може да прехвърля до 100% въртящия момент на предната или на задната ос. Допълнително колата може да получи електронно управляван диференциал с ограничено блокиране.
В новия Saab 9-3 дебютира новият 4-цилиндров дизелов двигател 1.9 л (TTiD). Той развива мощност от 180 к.с. и има среден разход на гориво от 4,9 л на 100 км път. Двигателната гама включва още дизелови агрегати с мощности 120 и 150 к.с., както и бензиновите агрегати 2.8л, V6 (180 к.с.) - нов, и 2.0t Biopower (175 к.с.), който може да работи и на етанол - тогава мощността му нараства до 200 к.с.
Колата ще се предлага в четири комплектации - Airflow, Linear SE, Vector Sport и Aero, а базовата цена на колата в Европа стартира от 27 300 евро.

 
Ключови думи:   airflow, saab, vector sport, wheel, wheel drive
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте