Seat Ibiza Ecomotive - Второ поколение на екологичния модел

Общи 31 август 2008 | RS-Auto.bg A- A+ 1027 посещения | без коментари

Предишното поколение на Ibiza Ecomotive бе считано за един от най-екологичните представители на сегмента на малките хечбеци. Seat обаче са решени да надскочат сеже си с представянето на второ поколение, базирано на новия Ibiza за 2009 година.

Моделът ще се предлага в две версии – с пет врати и SportCoupe. Ibiza Ecomotive е оборудван с 1.4-литров TDI двигател с мощност от 80 к.с. благодарение на филтъра за твърди частици пък не само се редуцират емисиите на СО2 до под 100 г/км, но се намалява и консумацията на гориво. Очаквайте да видите горе-долу аналогични резултати като при предното поколение на Ibiza Ecomotive, което ще рече разход на гориво от порядъка на 3.17 л/100 км.

Подобряването на ефективността на и без това доста пестеливия 1.4-литров TDI (на който е базиран именно новият Ecomotive) се дължи на серия подобрения. Те включват препрограмиране на ECU-то, по-дълги предавки, 14-инчови гуми с ниски нива на съпротивление, както подобрена аеродинамика.

По време на автомобилното изложение в Париж идния октомври Ibiza Ecomotive ще се присъедини на щанда на Seat към новия спортен вариант Cupra. И двете коли ще се произвеждат във фабрикат на испанската компания в Марторели, близо до Барселона. Съответно те би трябвало да се появят в шоурумите до края на годината.

 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте