Seat също представи в Женевa нов кросовър - IBX

Общи 10 март 2011 | Auto-Press.net A- A+ 3786 посещения | без коментари

Идеята за наличие на компактен кросовър в гамата запали дори и такива фирми, които преди не бяха забелязвани с модели в оф-роуд сегмента. Сред тях например е испанския Seat, който също представи в Женева ново за себе си предложение в сегмента – IBX.

Повече от ясно е, че след като старата испанска марка е собственост на немския гигант Volkswagen, тя има пълен достъп до най-съвременните автотехнологии. И заради това новият концепт на Seat не изглежда като беден роднина" на фона на останалите европейски участници на конкуренцията в сегмента. Това се вижда ясно още при пръв поглед към модела.



Кросовърът Seat IBX доста прилича Land Rover LRX в концептуалния му вид. Колата е с плавни очертания на купето, понижаващ се назад покрив, доста хищен" изглед на фаровете и купе с три врати, подчертаващо още спортния характер на иберийския кросовър. За съжаление практиката на испанците, които трябва да се съобразяват с нарежданията от Волфсбург, сочи, че някои от най-интересните им разработки не успяват да стигнат до конвейера или пък получават доста по-тривиален вид в серийното си изпълнение.

Новият испански кросовър Seat IBX попада в сегмента на компактните всъдеходи, където вече успешно се подвизават неговите немски роднини" Volkswagen Tiguan и Audi Q3, а предстои да влезе и Porsche Cajun. Извън "шатрата" на VW в сегмента също не по-малко успешно се представят Ford Kuga, Opel Antara и свръхпопулярният му родоначалник Nissan Qashqai. Това означава изключително сериозна битка за клиенти, в която освен технически качества и добър дизайн е необходима и добра цена. Така че можем да очакваме, че новият "испанец", ще получи доста привлекателна ценова листа, ако успее да се добере до конвейера.

 
Ключови думи:   land rover, lrx, volkswagen
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте