Shell България отново подписа еврохартата за пътна безопасност

Общи 22 февруари 2011 | Speed-Press.com A- A+ 2337 посещения | без коментари

Днес Shell България отново се присъедини към Европейската харта за пътна безопасност, като се ангажира с предприемането на конкретни действия за намаляване броя на пътните инциденти в България. Част от мерките, с които компанията се наема, се изразяват в серия от специализирани обучения за безопасно шофиране за нейните служители и партньори, тренинги за управление на умората по време на шофиране, стриктен контрол на поведението на превозвачите на горива и др.
Хартата бе подписана на официална церемония в присъствието на Александър Цветков, министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията.
Shell в България е единствената в страната, която извършва постоянен и взискателен контрол на рисковите показатели за безопасност на пътя чрез GPS система, свързана с всяка цистерна.
Сред мерките, които Shell България прилага към служителите и към превозвачите на горива, е правилото за продължителни пътувания само по предварително одобрен план и маршрут, включващ задължителни почивки в определен период, списък от допустими за ползване обходни маршрути (за цистерните), максимална продължителност на шофиране в рамките на едно пътуване и др. Всички служители преминават задължителен курс за безопасно шофиране, който се извършва от външна експертна организация.
Shell България подписа за пръв път Европейската харта за пътна безопасност през месец септември 2007 г. От 2000 г. насам компанията инициира и собствени проекти за пътна безопасност, сред които са финансирането на изграждане на светофари на кръстовище на Околовръстния път в София, кампания за безопасно шофиране и използване на предпазни колани, използване на симулатори на инциденти в обектите на компанията в големите градове на страната, кампании за икономично и безопасно шофиране в партньорство с Министерство на транспорта и Столична община.

 
Ключови думи:   gps, shell
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте