Sprinter идва с интервали от 60 000 км сервизно обслужване

Общи 03 юли 2013 | Speed-Press.com A- A+ 5320 посещения | без коментари

От поточната линия в завода в Дюселдорф след над осем милиона километра изпитания и инвестиция от над 25 милиона евро слезе първият серийно произведен Sprinter от ново поколение. Цели пет нови асистиращи системи и системи за сигурност, включително три премиери в сегмента на вановете са вложени в модела, който е пионер в областта още от дебюта си през 1995 г., когато Mercedes-Benz e първият производител, който инсталира антиблокираща спирачна система (ABS) при лекотоварен автомобил. През 2002 г. следва още едно нововъведение при вановете – електронната стабилизираща система (ESP), последвана от превръщането на системата в ADAPTIVE ESP през 2006 г.
Световна премиера в Mercedes-Benz Sprinter отбелязва стандартно предлагания асистент за страничен вятър (Crosswind Assist), асистентът за предотвратяване на сблъсък (Collision Prevention Assist) и асистиращата система за движение в мъртвата точка (Blind Spot Assist). Нови са също асистентът за превключване на къси/дълги светлини (Highbeam Assist) иасистентът за следене на осовата линия (Lane Keeping Assist). Mercedes-Benz допълнителное увеличил и динамичните характеристики на Sprinter.
Той е и първият лекотоварен автомобил, чийто двигатели покриват еко-нормата Евро 6. Мощността дизеловата гама остава непроменена: четири- и шест-цилиндровите агрегати осигуряват мощност в диапазона от 95 к.с. до 190 к.с. Като алтернатива на дизеловото задвижване Mercedes-Benz Sprinter се предлага и с четирицилиндрови бензинови двигатели с директно впръскване, които осигуряват 156 к.с. от своя 1,8-литров обем. Моделът е наличен и във вариант на природен газ с идентични стойности на задвижване.
За предаване на мощността се използва или 6-степенна ECO Gear механична трансмисия или автоматична 7-степенна скоростна кутия 7G-TRONIC PLUS, единствената по рода си, предлагана в лекотоварен автомобил.
Разходът на версията с BlueEFFICIENCY Plus е едва от 6,3 л/100 км. В допълнение новият Sprinter сега включва като част от стандартното си оборудване и ASSYST поддържащ бордови компютър, с чиято помощ интервалите между сервизните обслужвания вече са увеличени до максимум 60 000 км.
Визуално новият Sprinter създава изчистено и силно експресивно усещане. В стила на дизайнерската линия на Mercedes-Benz радиаторната решетка изглежда по-отвесна и стои по-самоуверено. Трите отвора за вентилация са изтеглени назад и перфорирани. Новият капак е по-висок и съответно – по-безопасен за пешеходците.
Новият Mercedes-Benz Sprinter вече се предлага и у нас. Купувачите получават допълнение 3 години пълна гаранция без ограничение на пробега и гаранция за мобилността до 30 години. Цените стартират от 44 700 лева (без ДДС).

 
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте