Spyker C8 Aileron - Очаквайте до края на годината...

Общи 17 август 2008 | RS-Auto.bg A- A+ 1309 посещения | без коментари

Ново: Автошоуто Pebble Beach Concours d’Elegance тече, като един от интересните модели, които предстои да бъдат показани, е Spyker C8 Aileron. Автомобилът ще направи сега своята публична поява, след което следва да влезе в серийно производство. Това реално е дебютът на колата в Северна Америка. Както бе и в при прототипа, представянето на модела ще бъде повече от впечатляващо – за това гарантира V8 от Audi, който трябва да ускорява холандеца до 100 км/ч за 4.5 секунди. Максималната скорост пък се очаква да възлиза на 300 км/ч.

Подготвен за производство в края на 2008 година, всеки Aileron разполага с аудио система Kharma, GPS, Bluetooth, CD плеър, и възможност за свързване на iPod. В листата с допълнително оборудване ще присъстват 19-инчови джанти, алуминиев екстериор за таблото, кожени детайли в интериора и уреди, доставени от Chronoswiss. Ако дори и това не е достатъчно екстравагантно, то клиентите могат да поръчат и комплект за пътуване Louis Vuitton, специално изработен за Spyker - единствената автомобилна компания в света, която има подобен договор с известната френска дизайнерска къща.

Ако това не ви се струва достатъчно откачено, клиентите ще могат да поръчат комплект за пътуване Louis Vuitton, специално изработен за Spyker - единствената автомобилна компания в света, която има подобен договор с известната дизайнерска къща от Франция.

Автомобилът бе показан предварително на 13 август и ще може да бъде видян и на 17-ти, когато ще бъде истинският конкурс.


Предишен материал: Въпреки известните промени в ръководството на Spyker и финансовите проблеми през последните 12 месеца холандският автомобилен производител успя да оцелее, та дори и да се представи по време на течащото в момента автомобилно изложение в Женева, разкривайки нов модел. Колата притежава изцяло алуминиевата дълга база на Spyker C8 и получава мето Aileron, като ще се предлага с автоматична и ръчна трансмисия.

Подобно на всички модели С8, новият Aileron също притежава конфигурация със средноразположен двигател в специална алуминиева рама, като същият метал доминира и в каросерията. За най-новия модел Aileron инженерите са се постарали върху подобряването на твърдостта на рамата, като това е постигнато, без да бъде добавяно никакво тегло. Междуколесната база е нараснала с около 10 см, а и предната следа е допълнително разширена.

Други стилистични черти на колата включват полирани въздухозаборници, по-голям отвор за радиатора, както и V-оформен нос. Същевременно предните фарове са допълнително дооформени, за да бъдат още по-близки с дизайна на каросерията. В тях са внедрени и LED светлини, като стандартни са си и ксеноновите светлини.

Aileron ще продължи да ползва все същия 4.2-литров V8 агрегат от Audi, който има на разположение 400 к.с. Двигателят може да бъде куплиран с шестстепенна ръчна трансмисия Getrag или пък ZF автоматик (който ще бъде първият за Spyker). Колелата са 19-инчови, като зад тях се крият големи въглеродно-керамични спирачки AP Racing с оцветени апаратчета. Освен това при този модел има и нови настройки за окачването.

 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте