steniskanabala събра близо 49 000 лв.

Общи 15 юли 2014 | Speed-Press.com A- A+ 5885 посещения | без коментари

През април и май ви разказахме за steniskanabala, благотворителната инициатива, стартирана от „Мото-Пфое“ и бъдещите абитуриенти. Припомняме, че вместо да харчат пари за скъпоструващи тоалети, всички завършващи ученици отделиха сума за благотворителност, за да могат да дарят сума по своя преценка за обучението на деца без родители.
Кампанията на Мото-Пфое, чийто партньор е Столичната организация на БЧК, е насочена към български абитуриенти-сираци, които да продължат образованието си във висше учебно заведение (ВУЗ) или център за професионално обучение (ЦПО).
На сайта www.steniskanabala.bg всеки настоящ, бивш или бъдещ абитуриент дарява средства, онлайн или по банков път, за образованието на абитуриентите без родители, а Мото-Пфое му предоставя символа на кампанията – тениска. До момента събраната по кампанията сума възлиза на 48 665 лв., като даренията продължават. С тези средства ще бъдат поети 12 стипендии за ВУЗ и 48 за ЦПО през настоящата година. Даренията, постъпили до края на август, ще бъдат вложени в образованието на абитуриенти от випуск 2014. Тъй като няма крайна дата за дарения и те могат да се осъществяват по всяко време, всички постъпили след 31 август средства ще се прехвърлят за догодина.

Много хора и компании прегърнаха идеята и се включиха в инициативата. Масово с тениски на изпращането или бала си бяха ученици от столичните 91. немска езикова гимназия „К. Гълъбов“, ПГ по аудио-, видео- и телекомуникация „А.С.Попов“, както и ПГ по механотехника в гр. Русе. На абсолвентския си бал с тениските - символ на кампанията, празнува випуск 2014 от НБУ и от Икономическия университет - Варна, специалност „Информатика“. И може би най-интересното в кампанията досега – steniskanabala присъства и на сватба.
Вдъхновители на кампанията на „Мото-Пфое“ в България са група абитуриенти от Пирот, които през 2013 г. създадоха благотворителна инициатива, събираща средства за деца в нужда.
Даряването на средства за различни каузи е част от последователната политика на официалния вносител на марките Ford, Volvo, Jaguar и Land Rover у нас. От 1997 г. ежегодно благотворително модно ревю на „Мото-Пфое“ подпомагаше абитуриенти-сираци от контингента на БЧК и със събраните средства се купуваха тоалети, аксесоари и куверти за бала им.

 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте