Suzuki изкупува собствените си акции от Volkswagen

Общи 18 ноември 2011 | Speed-Press.com A- A+ 6195 посещения | без коментари

Suzuki Motor обяви изкупуването на 19,89% от своите акции, принадлежащи на концерна Volkswagen AG. По такъв начин съдрудничеството между двете компании ще бъде окончателно прекратено. За това се казва в публикуваното днес съобщение на японския автомобилен производител. Подчертава се, че причината за прекратяването на сътрудничеството между двете компании е нарушение на рамковото спорозумение от немска страна. Изкупуването на ценните книжа ще бъде осъществено от 21 ноември 2011 г. до 16 декември 2012 г.
Шефът на Suzuki Осаму Судзукиро е изразил съжаление по повод възникналите разногласия. „Ние ще работим по възстановяване на отношенията между Suzuki и Volkswagen до предишното им състояние в качество на две независими страни, които не ограничават действията на другия”, подчерта той.
Нека да припомним, че през септември т.г. Suzuki Motor обяви, че иска да преустанови споразумението за стратегичско партньорство с Volkswagen, подписано през декември 2009 г. Повод за това послужи обвинението от страна на немския концерн, че Suzuki е нарушил условията на партньорските отношения, след като се е договорил за доставка на двигатели от Fiat за кросоувъра Suzuki SX4.

 
Ключови думи:   fiat, suzuki, suzuki motor, volkswagen, volkswagen ag
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте