T.27: Най-ефективната електричка

Общи 30 юни 2011 | Auto-Press.net A- A+ 2005 посещения | без коментари

След 17 месеца и с инвестиция от 9 милиона британски лири, светът стана свидетел на премиерата на най-ефективният автомобил с електрическо задвижване. Странно изглеждащият T.27 е дело на Гордън Мъри- основният "виновник за появата на редица суперспортни автомобили, в това число и на McLaren F1.

T.27 е произведен по технологията iStream® (нищо общо с Apple), основната цел на която е намаляването до минимум на влиянието по време на сглобяването и употребата на превозното средство върху околната среда, постигането на възможно най-ниските експлоатационни разходи и крайна цена. Благодарение на специалното конструкционно решение iFrame (пак нищо общо с Apple), екстериора и интериора на T.27 са оптимизирани така, че да може да се оползотвори наличното пространство.

T.27 е с основни габарити дължина 2.5 метра, ширина 1.3 метра и височина 1.6 метра, а междуосието е 1.78 метра. Превозното средство тежи само 680 килограма, като е включена и литиево-йонната батерия (12kWh).

Максималната скорост на движение на T.27 е 105 км/ч, ускорението от 0 до 100 км/ч може да бъде извършено за по-малко от 15 секунди, а свободният пробег е в границите 160- 200 километра.

Световната публична премиера на T.27 ще се състои по време на RAC Future Car Challenge 2011 в началото на ноември.

 
Ключови думи:   apple, mclaren f1
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте