Toyota Prius отстъпи първото място по продажби в Япония на Honda Fit

Общи 04 февруари 2011 | Auto-Press.net A- A+ 4438 посещения | без коментари

През януари компактният хечбек Honda Fit изпревари по продажби на пазара в Япония хибрида Toyota Prius, който беше бестселър в Страната на изгряващото слънце през последните 20 месеца. Това съобщи японското издание Mainichi Daily News.

Без да се смятат т.н "кей-коли" /типичните за страната микроавтомобили/, на японския автопазар през януари са реализирани 187 154 коли, което е с 21,5 процента в повече от януари миналата година. Хечбекът Honda Fit през януари е намерил над 15 000 нови собственика - увеличение с 10%, а хибридният Toyota Prius 14 000 - минус 40%.

Намалелите продажби на Prius се свързват от експертите с приключването миналата година на държавната програма за субсидиране закупуването на екологично чисти нови автомобили. В средата на миналата година, когато за Prius още бяха в сила намаленията по програмата, за закупуване на модела имаше опашка за чакане от половин година.

Търсенето на Honda Fit нарасна благодарение на появата през октомври на хибридната й модификация, чиято цена от 1,59 милиона йени я направи най-достъпната кола в Япония с бензо-електрически силов агрегат.

 
Ключови думи:   honda, honda fit, prius, toyota, toyota prius
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте