Toyota оглави класация за най-екологични автомобили в Германия

Общи 01 септември 2010 | Speed-Press.com A- A+ 1391 посещения | без коментари

Toyota оглави общото класиране в тазгодишната класация за най-екологичните автомобили в Германия, като зае първите 3 места. Verkehrsclub Deutschland (VCD) провежда веднъж годишно това проучване. Auris HSD и Prius са начело, всеки с по 7,53 точки. Челната тройка допълва Toyota IQ 1.0 VVT-i с резултат 7,43.
Хибридният Auris e победител в компактния клас, а Toyota Prius оглавява класацията при семейните автомобили. Всички останали модели в челната десетка са малки или много малки автомобили, като там присъстват и два хибрида.
Хибридното задвижване, споделяно от Prius и Auris HSD, е с впечатляващ разход на гориво 3,8 л/100 км и 4,0 л/100км съответно. Вредните емисии на CO2 са 89 г/км, но от друга страна разполага със 136 к.с. системна мощност, които позволяват висока динамика на шофиране.
Екологичната класация се публикува от VCD веднъж годишно от 1989 година насам. За да попадне модел в челната десетка, той трябва да постигне най-добри резултати в три категории - разход на гориво, шум и емисии. Максималният брой точки е 10, които се присъждат за CO2 емисии по-ниски от 60 г/км.
Повече информация и пълната класация можете да откриете на http://www.vcd.org/auli_2010_2011.html.

 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте