Toyota - Откриват свой мол в Япония

Общи 26 март 2008 | RS-Auto.bg A- A+ 2016 посещения | без коментари

Изглежда, че това се превръща в тенденция сред световните автомобилостроители – поне сред по-богатите. Toyota отвори нов мол, чиято задача е да продава и да промотира, разбира се, автомобилите на компанията. Новото място се намира в Йокохама, Япония и притежава обичайния асортимент от ресторанти и магазини, които бихте намерили иначе във всеки един мол. Една ключова разлика тук обаче е фактът, че се показват и автомобили, като в допълнение има и търговски представители на компанията, които сноват по коридорите.

За мола отговаря изцяло и само Toyota, като той отвори врати едва миналата седмица. Този ход е част от стратегията на компанията да увеличи продажбите си и да привлече вниманието на японските купувачи, които напоследък изглежда да се заглеждат по моделите на чужди марки.

Продажбите на нови автомобили в Япония паднаха значително, като се достигна нивото отпреди 27 години – 5.3 милиона нови автомобила. Това бе потвърдено и от Associated Press, които поясняват, че става дума за спад с 0.6 %. Автомобилните производители в Япония намират, че обикновените телевизионни реклами и продажбата на автомобили чрез шоуруми вече имат малко влияние върху по-младите потенциални потребители.

В проведено наскоро проучване от The Nikkei резултатите показаха, че много от японците под 20-годишна възраст не искат кола, дори да им се предлага без пари. Нещо повече – много от тях не намират за привлекателна идеята да излязат с момиче с кола или пък да се фукат със спортен автомобил.

Затова и идеята на Toyota в действителност е отлична – все пак този тип молове обикновено са рай за младите и именно на този ключов фактор разчитат много силно от Toyota.

 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте