Toyota - Представя новия Avensis в Париж

Общи 30 август 2008 | RS-Auto.bg A- A+ 1072 посещения | без коментари

Toyota ще представи третото поколение на своя седан Avensis по време на автомобилното изложение в Париж този октомври. Моделът ще дебютира редом с малкия iQ, както и компактния SUV – Urban Cruiser. Avensis ще продължи да се произвежда във фабриката на компанията в Бърнастън, Великобритания. Продажбите пък се очаква да започнат от началото на следващата година. Трябва да се отбележи, че европейският Avensis не трябва да бъде обвързван с MPV модела - Avensis Verso, който е базиран на друга платформа и се сглобява в Япония.

Предишните поколения на колата включват петврат хечбек и комби. Засега обаче тепърва предстои да стане ясно дали Toyota ще предлага подобни спецификации. Очаква се японците да разкрият тези детайли, както и цените и спецификациите с двигателите, малко преди дебюта на колата в Париж.

Очаква се да влязат в продажба от началото на следващата година и моделите iQ и Urban Cruiser – и двата вече бяха показани в концептуален вид по време на автомобилното изложение в Женева през март. Колите, които ще бъдат показани в Париж пък, ще бъдат истинските серийни версии.

iQ е по-къс от три метра, но това не му пречи да побира четирима възрастни души (макар и доста натясно). Емисиите на СО2 ще бъдат 99 г/км. Urban Cruiser, който ще бъде със задвижване на четирите колела, ще притежава 1.4-литров турбодизелов двигател и ще емитира само 133 г/км СО2.

 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте