Toyota продаде 3 000 000 хибрида

Общи 08 март 2011 | Auto-Press.net A- A+ 6182 посещения | без коментари

Toyota Motor Corporation (TMC) обяви, че глобалните й продажби на хибридни автомобили са преминали границата от 3 000 000 единици. В края на миналия месец, новите регистрации на хибридите на марката са били над 3.03 милиона автомобила.

"Хибридната история на Toyota Motor Corporation започва в Япония през август 1997, с появата на Coaster Hybrid EV. През декември същата година, на бял свят се появява първият в света сериен хибриден автомобил- Prius. Моделът стана достояние на потребителите в Северна Америка и Европа през 2000-та година, неговото второ поколение идва през 2003-та, а третото през 2009-та. През август същата, новите регистрации на хибридни коли на Toyota преминава границата от 2 000 000 единици.

В момента Toyota Motor Corporation предлага 16 хибридни автомобила в около 80 държави в цял свят, а плановете на компанията са за лансирането на още 10 модела преди края на 2012-та година.

 
Ключови думи:   coaster, prius, toyota, toyota motor, toyota motor corporation
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте