Toyota с две първиместа в Engine of the year

Общи 23 май 2008 | Auto-Press.net A- A+ 1876 посещения | без коментари

ОТЛИЧИЯ ЗА ТОЙОТА НА МЕЖДУНАРОДНИТЕ НАГРАДИ ЗА ДВИГАТЕЛ НА ГОДИНАТА 2008

Toyota Hybrid Synergy Drive бе признат за Зелен двигател на годината
VVT-i е Двигател на годината в клас под 1.0 литър

Инженерното превъзходство на Тойота бе признато с две първи места на Международните награди за Двигател на годината 2008. Резултатите продължават впечатляващото минало на Тойота в историята на състезанието с общо 19 спечелени титли от учредяването на наградите през 1999 г.

Toyota Hybrid Synergy Drive, хибридният двигател, използван от Prius, бе признат за Зелен двигател на годината. Той е един от най-успешните двигатели в историята на наградите и е отличаван 10 пъти, включително с наградата Международен двигател на годината 2004.

Според журито на наградите двигателят остава световен лидер в редуцирането на емисии без компромис в производителността. Hybrid Synergy Drive, който комбинира 1,5 литров бензинов двигател с компактен, но мощен електрически мотор, дава на Prius ненадминатата комбинация от ниски емисии и отлична икономия на гориво. Най-чистата семейна кола в света, Prius отделя само 104г/км въглероден диоксид и има официален комбиниран цикъл на разход на гориво от 4,3л/100км.

Във втората година от своето пускане в производство, лекият и компактен 1.0 литров VVT-i двигател е победител в категорията под 1.0 литър. Три-цилиндровата бензинова машина, включена в Aygo и Yaris, е призната от журито като уравновесена, отличаваща се със свободно ускоряване и с умен дизайн.

Наградите Двигател на годината се присъждат от 65 изявени автомобилни журналисти от 32 страни. През 2008 победителите бяха обявени на церемония на Engine Expo 2008 в Щутгарт на 7 май

Тойота – Двигател на годината / списък с награди
1999 - Най-добър екологичен двигател: Toyota Hybrid (първо поколение Prius), Под 1.0 литър: Toyota 1.0 литър (Yaris)
1.4 до 1.8 литър: Toyota Hybrid (първо поколение Prius)
Международен двигател на годината 1999: Toyota 1.0 литър (Yaris)

2000 - Най-добър екологичен двигател: Toyota Hybrid (първо поколение Prius), Литър до 1.4 литра: Toyota 1.3 литра VVT-i

2002 - 1.4 до 1.8 литра: Toyota 1.8 литра VVT-I 190 (Celica)

2004 - Най-добър нов двигател: Toyota Hybrid Synergy Drive® (второ поколение Prius), Най-висока икономичност на гориво: Toyota Hybrid Synergy Drive® (Prius), Международен двигател на годината 2004: Toyota Hybrid Synergy Drive® (Prius)

2005 - Най-висока икономичност на гориво: Toyota Hybrid Synergy Drive® (Prius), 1.4 до 1.8 литра: Toyota Hybrid Synergy Drive® (Prius)

2006 - Най-висока икономичност на гориво: Toyota Hybrid Synergy Drive® (Prius), 1.4 до 1.8 литра: Toyota Hybrid Synergy Drive® (Prius)

2007 - Най-висока икономичност на гориво: Toyota Hybrid Synergy Drive® (Prius), Под 1.0 литър: 1.0 VVT-I (Aygo, Yaris)

2008 - Зелен двигател на годината: Toyota Hybrid Synergy Drive® (Prius), Под 1.0 литър: 1.0 VVT-I (Aygo, Yaris)

 
Ключови думи:   hybrid synergy drive, prius, synergy, toyota
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте