Toyota се съюзи с Microsoft за нова телематична система

Общи 08 април 2011 | Speed-Press.com A- A+ 2295 посещения | без коментари

Toyota Motor Corp. и Microsoft Corp. се съюзиха, за да разработят телематичен софтуер от ново поколение, за който автомобилният производител очаква да дебютира в новите електрически и плъгин хибридни модели през следващата година. Двете компании планират да инвестират 1 милиард йени или около 12 млн. долара в Toyota Media Service Co., филиал на японската марка.
Изграждат бъдещото приложение на платформата на Windows Azure. Вградената електронна система ще помага на автомобилите с батерии да работят по-икономично. Освен това ще поддържа и всички телематични услуги, включително и базата данни, навигацията и управлението на мултимедийните системи за развлечение. То ще контролира и потреблението на енергия в автомобила.
Докато производители като General Motors Co. и Ford Motor Co., които също предлагат автомобилни електронни системи, разработени с Microsoft, разширяват услугите, предлагани в самите автомобили, Toyota е заявила, че очаква нейната система да подобри икономията на енергия като цяло. Така тази в гамата от електрическите модели ще следи как шофьорите използват отоплението и охлаждането и други функции, захранвани от електричеството. Японският производител вече е заявил, че вече тества системата в страната си.
От 2012 г. започват продажбите на плъгин версията на хибрида Toyota Prius, както и на RAV4 с батерии от Tesla Motors Inc.

 
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте