Toyota частично възобновява производството в Япония

Общи 29 март 2011 | Speed-Press.com A- A+ 2400 посещения | без коментари

В понеделник, 28 март, компанията Toyota частично възобнови производството в два от своите заводи в Япония за първи път след 11 март, когато страната пострада от разрушителното земетресение и цунами. Reuters съобщава, като се позовава на представители на автоконцерна, че става дума за две предприятия, разположени в централната и южната част на Япония и незасегнати непосредствено от стихията. Те сглобяват бестселъра Toyota Prius и два хибрида Lexus. В информацията на компанията се казва, че двата завода работят на половината от капацитета си и могат отново да бъдат преустановени, ако възникне дефицит от компоненти.
Вече е известно, че след земетресението Toyota, както и други японски автокомпании, прекрати производството във всичките 18 нейни завода в Япония, а обемът на производството на коли в Северна Америка бе намален. Експерти предполагат, че в резултат на извънредната ситуация Toyota не успя да произведе 140 000 автомобила — почти четвърт от общия обем от намаляването на капацитета на автомобилната индустрия през последните дни.

 
Ключови думи:   lexus, prius, reuters, toyota, toyota prius
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте