Twizy атакува градската джунгла с цена 6990 евро

Общи 09 март 2012 | Speed-Press.com A- A+ 5315 посещения | без коментари

Renault Twizy влиза в търговската мрежа на цена от 6990 евро с ДДС от 15 март тази година. Причудливият младежки градски автомобил, дебютирал под формата на прототип през 2009 г. на салона във Франкфурт е истински авангард на четири колела. Заедно с него и Fluence Z.E. и Kangoo Z.E. Renault става единственият производител, който днес предлага пълна гама от достъпни возила, задвижвани от електроенергия.
Twizy излиза от завода на „Режията“ във Валядолид в Испания.
Припомняме, че Twizy предлага абсолютно ново решение за придвижване в градска среда за един или двама души. С ултракомпактните си размери дължина 2,34 м, широчина 1,24 м и много нисък център на тежестта, той е способен да се навира навсякъде като мишчица и може да бъде паркиран на място джобен размер. От 0 до 45 км/ч ускорява за 6 сек. Кабинката му осигурява панорамна видимост, на борда си мъникът разполага с въздушна възглавница за шофьора и 4-точков колан за предното място и 3-точков за задното. На бордовото си табло има една 3,5-литрова и още една 5,0-литрова жабка, като последната крие и 12-волтов контакт. Зад седалката от втория ред се крие скромен 31-литров багажник.
Twizy се предлага в три вида обзавеждане – Urban, Color и Technic (с лети джанти и боя сив металик).
Можете да управлявате своя Twizy с шофьорска книжка или без такава. Това зависи от версията на електромотора. Ако искате този автомобил за детето си, което да ходи на училище с него, определено ще трябва да заложите на Twizy 45 (съотв. 4 или 5 к.с.). По-мощната версия разчита на 13 или 17 к.с. Първият вариант е с макс. въртящ момент от 33 Нм и развива максимална скорост от 45 км/ч, а вторият – на 57 Нм и 80 км/ч.
Автономността на Twizy 45 e 120 км, а на версията за възрастни – 100 км.
Таксата за ползване на батерията за 36 месеца при годишен пробег 7500 км е 50 евро.

 
Ключови думи:   kangoo, renault
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте