Volkswagen и Toshiba - Правят заедно електрически коли

Общи 14 февруари 2009 | RS-Auto.bg A- A+ 971 посещения | без коментари

Моделите Roadster и Model S на Tesla напоследък наистина ограбват доста от вниманието, насочено към електрическите и хибридните автомобили. Разбира се, може да се каже, че своето внимание в тази област получават и най-новите представители в тази област на Ford и Honda.

Сега и Volkswagen се опитват да получат своята доза популярност, като съобщиха за подписването на споразумение с Toshiba по развитието на електрически задвижващи системи за бъдещи модели.

Задвижващите системи са предназначени за това, което Volkswagen наричат New Small Family. То до голяма степен ще бъде базирано на гамата от концептуални модели up! Батериите и задвижващите системи, които ще бъдат ползвани за задвижването на колите, са обект на предварителното писмо на Volkswagen. На този етап обаче не е било достигано формално споразумение. Крайната цел на партньорството ще бъде VW да представят изцяло екологични, достъпни и лесни за ползване и зареждане серийни електрически автомобили.

„Тепърва предстои да се направят доста изследвания и развой, преди да се стигне до произвеждане на електрически модели. Става дума за доста работа в областта на литиево-йонните технологии. Именно това е и сферата, в която Volkswagen Group планират да работят със своите технологични партньори от Toshiba” – каза председателят на VW, Мартин Винтеркорн.

Volkswagen вече демонстрираха способността си да произвеждат високоефективни хибридни автомобили, въпреки че пазарът все още не е подготвен за тази скъпа технология. Засега обаче няма някакъв времеви график за развиването или представянето на планираните електрически модели. Затова... RS-Auto ще ви държи информирани веднага щом има конкретни данни.

 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте