Volvo C30 Electric: Първите 250 още през тази година

Общи 05 април 2011 | Auto-Press.net A- A+ 2415 посещения | без коментари

Volvo обяви, че първите 250 представителя на електрическото С30 ще бъдат доставени на специално избрани клиенти в Европа през втората половина на тази година.

"Получихме положителни сигнали от пазара. Първите клиенти ще бъдат организации с големи автомобилни паркове.Автомобилите ще отидат в Швеция, Норвегия, Белгия, Холандия, Франция, Германия, както и в САЩ и Китай, коментира Ленарт Стегланд, директор на подразделението Специални Автомобили на Volvo Cars.

"Очаква се до 2020 година, между пет и десет процента от автомобилите в Швеция да бъдат с електрическо задвижване, споделя Стегланд. "В периода 2020-2025 очакваме пазарният дял на електрическите автомобили в Европа да бъде между 3 и десет процента, допълва той.

С един заряд на своята батерия (2х140 килограма, 24 kWh), Volvo C30 Electric е в състояние да измине до 150 километра. "150 километра са значително по-голямо разстояние от това, което изминават за един ден над 90% от общите ползватели. Средният показател за света е около 45 километра дневно, казва Стегланд.

Електромоторът на автомобила е с мощност от 111 конски сили и обещава въртящ момент от 220 Нм. Електрическата кола може да се ускори от 0 до 70 км/ч за 6.5 секунди, а максималната й скорост на движение е 130 км/ч.

 
Ключови думи:   volvo, volvo c30, volvo cars
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте