Volvo Trucks ще изпрати българския шампион на големия финал в Гьотеборг

Общи 25 юли 2011 | Speed-Press.com A- A+ 6270 посещения | без коментари

Днес започва първото по рода си състезание за икономично и екологично шофиране на камиони в България. В турнира, организиран от Volvo Trucks под егидата на министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, се очаква да се включат над 300 ентусиасти от цялата страна. Така още в първата година на провеждането си той се утвърждава като най-мащабното практическо състезание за шофьори на камиони, правено някога у нас. Победителят в националния шампионат ще участва на световния финал в родния град на Volvo – Гьотеборг, в края на октомври.
Регионалните фази на състезанието ще се проведат в периода от 25 юли до 31 август в 15 града в страната – Враца, Плевен, Севлиево, Търговище, Русе, Силистра, Варна, Бургас, Сливен, Стара Загора, Хасково, Пловдив, Благоевград, Дупница и София. В тях могат да се включат всички професионални водачи на камион с валидна шофьорска книжка категория Е и С. Те ще трябва да покажат уменията си за сигурно шофиране с най-нисък разход на гориво и грижа към околната среда при управлението на влекач Volvo FH влекач, снабден с интелигентната автоматизирана трансмисия I-Shift и полуремарке. Брутното тегло на композицията е 40 тона. Участниците ще се състезават в кръгов маршрут със средна дължина от около 20 км. в реални условия.

 
Ключови думи:   volvo, volvo fh, volvo trucks
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте