Volvo най-обичано от собствениците си

Общи 26 август 2013 | Speed-Press.com A- A+ 8180 посещения | без коментари

Volvo победи Audi: шведската компания под китайско ръководство тази година се нареди на първото място в Involvement-индекса на учени от Рурския университет в Германия, изпреварвайки миналогодишния лидер Audi. Повече от десет години екипът от Бохум изследва психологическото въздействие на автомобила върху шофьора. Съвместно с най-големия интернет форум в страната – Motor Talk, изследователите оценяват постовете в Мрежата и ги съпоставят с броя на новите регистрации на автомобили. Към проучването е включен и въпросник за шофьорите. „Всичко това дава добра обща представа за имиджа на различните марки автомобили“, казва д-р Рюдигер Хосип, ръководител на екипа, провеждащ изследването, към факултета по психология в Рурския университет.
Емоциите се налагат над полезната стойност или, казано с други думи – имиджът е всичко. До този извод стигат анализаторите, докато проучват доколко шофьорите обичат своята марка. В Интернет форума собствениците на BMW, Mercedes, Audi, Porsche, Jaguar, но също и на Volvo и Saab се представят почти като влюбени в колите си. Те говорят за тях около 50 пъти повече, отколкото притежателите на Daihatsu, Hyundai или Skoda. За първи път Volvo се оказва най-обичаната марка, в предходните три години на първата позиция беше Audi, а преди това – Saab. През тази година на трето място остана BMW, Land Rover е на четвърта позиция, а Porsche и VW отбелязаха по-лошо представяне от преди (съответно седмо и девето място – най-лошото за марката от Волфсбург, откакто индексът съществува). Италианските Alfa Romeo и Lancia продължават да отиват надолу, докато отношението към Kia става все по-добро, а спад при Peugeot и Citroen вече не се наблюдава. Резултатите от проучването са изведени на базата на повече от 3 млн. поста в Motor Talk.

 
Ключови думи:   Audi, audi porsche, bmw, jaguar, mercedes audi, Porsche, saab, volvo
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте