Volvo - Съкращават 2000 работни места...

Общи 26 юни 2008 | RS-Auto.bg A- A+ 1153 посещения | без коментари

Като част от една екстензивна програма за редуциране на разходите Volvo ще намали работния си капацитет с 2000 места. Повечето от съкратените (и по-точно 1200 от тях) ще бъдат от Готенбург, Швеция, а 300 други са планирани във фабрики в чужбина.

Основно негативния валутен курс (в частност слабият американски долар) и растящите цени на суровия материал затрудниха финансовото състояние на Volvo. В момента изгледите не са особено розови, а и за първата четвърт на годината бяха отбелязани загуби в размер на 151 милиона долара, което нямаше как да не доведе до съкращения.

Съкращението на работните места е част от екстензивна програма за редуциране на разходите, чиято цел е да се спестят близо 700 милиона долара. Програмата функционира от началото на настоящата година. Стратегията на Volvo е да възвърне рентабилността си, както и лидерската си позиция по отношение на технологиите за безопасност. И това не е всичко, тъй като от ръководството на компанията искат да бъдат асоциирани и с по-екологични технологии, както и да се развиват повече в страни като Русия, Китай и представители на Източна Европа.

В момента за Volvo работят 25 000 души по целия свят, като годишно се произвеждат по 450 000 автомобила. Има спекулации, че тези драстични мерки са част от още по-мащабен план за подобряване на имиджа на Volvo в очите не инвеститорите, за да може да се осъществи потенциална продажба. Все пак от Ford намекваха не веднъж и два пъти за подобно желание

Вътрешен източник е разкрил пред Automotive News, че руски и китайски инвеститори, включително и автомобилният производител Shanghai Auto, са заинтересовани от придобиването на Volvo. Оттогава обаче Ford отказваха да правят някакви коментари по въпроса.

През изминалата година Volvo се свързваха и с някои други компании, сред които са BMW и Mazda.

 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте