VW е на път да стане най-продаваната марка в света

Общи 26 октомври 2011 | Speed-Press.com A- A+ 3360 посещения | без коментари

VW е на път да изпревари Toyota и още тази година да стане най-продаваният автомобилен производител в света. Според очакванията на групата, това трябваше да стане през 2015 г., но според доклад на Financial Time, подвигът ше бъде постигнат четири години по-рано.
Според прогноза на консултантската фирма JD Power VW ще продаде 7,8 млн. превозни средства в целия свят до края на тази година, докато на второ място по продажби ще остане GM със 7,2 млн. автомобила.
Ключът към възхода на VW от трето на пръво място са силните продажби в Китай, където компанията е най-продаваният производител на автомобили. Тя изгради две нови фабрики в страната, за да удвои производството си до три милиона автомобила до 2014 г.
VW се радва и на по-добро представяне на европейския пазар, като компанията отчете увеличение на продажбите си с 8%. Плановете в бъдеще са до 2018 г. групата да продава 10 млн. автомобила годишно, но с тези резултати е възможно нейната цел да се осъществи три години по-рано.


 
Ключови думи:   toyota, volkswagen
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте