VW изкупува Porsche

Общи 05 юли 2012 | Speed-Press.com A- A+ 2625 посещения | без коментари

Volkswagen AG се договори за изкупуването на оставащия дял от 50,1% от автомобилния бизнес на Porsche SE за 4,46 милиарда евро. Така приключва седемгодишната сага със взаимно придобиване на дялове от страна на двете най-силни автомобилни фамилии в Германия.
Съглашението означава, че сега Volkswagen може напълно да приобщи производството на автомобили на Porsche към портфолиото си от марки, които варират от седаните на Audi до мотоциклетите Ducati. Двете компании се договориха за тези комбинации още през 2009 г., след като базираната в Щутгарт Porsche се лиши от над 10 милиарда евро в неуспешния си опит да придобие контрол над най-големия европейски гигант в бранша.
„Сега можем да си сътрудничим още по-тясно и имаме още по-големи възможности за растеж в горните граници на престижния клас“, е заявил Мартин Винтеркорн, глава на VW.
Porsche Automobil Holding SE (Porsche SE) в Щутгарт и Volkswagen Aktiengesellschaft (Volkswagen AG) във Волфсбург са в процес на приключване на разпределянето на дяловете в компаниите и в създаването на консолидирана автомобилна компания, считано от 1 август.
Да притежаваш клана Porsche, е добре както за Volkswagen, така и за Германия, са били коментарите на немскоезичните медии във Франкфурт.


 
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте