VW иска Alfa Romeo, Fiat не я продава

Общи 24 август 2010 | Speed-Press.com A- A+ 1392 посещения | без коментари

Fiat S.p.A. отхвърли новия опит на Volkswagen AG да закупи нейния спортен бранд, Alfa Romeo, твърдят източници на компанията пред Automotive News Europe.
Не е тайна, че VW се бори да свали Toyota Motor Corp. като автомобилен производител номер 1 в света. Попитани двама ръководители от VW, чийто имена естествено не се споменават, потвърждават, че най-големият европейски конструктор е "сериозно заинтересуван" от закупуване на Alfa.
По-рано този месец обаче според думи на високопоставен шеф във Fiat "компанията няма намерение да продаде марката на VW."
Днес, след новите слухове около интереса на немския гигант, говорител на Fiat каза, че компанията се придържа към плана за Alfa, обявен от главния изпълнителен директор на Fiat Серджо Маркионе през април.
Маркионе заяви тогава, че иска да превърне Alfa в "абсолютен водещ производител на автомобили" с продажби над 500 000 единици през 2014 г., спрямо 102 000 през миналата година, като за целта ще помогнат шест нови модела.
През април главният изпълнителен директор на VW, Мартин Винтеркорн, заяви пред репортери, че се възхищава на Alfa, но спортистът в немската група e Porsche и не планира да добави още един. VW AG е собственик на Lamborghini и на 90% от Italdesign Guigiaro - "Нашият апетит за покупка от Италия е напълно удовлетворен," допълва Винтеркорн. Във Волфсбург обаче има други фенове на Alfa - бившият й главен дизайнер Валтер де Силва и босът на VW AG Фердинанд Пийх.
Анализаторите обаче са скептични, че амбициозният план за годишните продажби на Alfa ще се осъществи. Fiat не отчита индивидуалните финансови резултати за своите марки, но източници твърдят, че Alfa е загубила между 200 млн. и 400 млн. евро на година през последните 10 години.

 

Очила от Maybach Очила от Maybach
24 август 2010
 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте