VW показа „супер“ GTI

Общи 08 май 2013 | Speed-Press.com A- A+ 6835 посещения | без коментари

VW представи концепцията Design Vision GTI на тунинг изложението Worthersee в Австрия. Става въпрос за състезателна вариация на култовия Golf с макс. мощност 503 к.с. при 6500 об/мин, иначе казано – над два пъти повече от Golf GTI Performance, чиято макс. мощност е 230 к.с.
Прогресивният дизайн е вдъхновен от седмото поколение на GTI, лансиран наскоро в Европа. Основен виновник за облика на студията е Клаус Бишоф, шеф на дизайнерския отдел на Volkswagen. С-колоните и страничните прагове са изнесени като автономни елементи от каросерията. Джантите са 20-инчови, а гумите – с размер 235 отпред и 275 отзад.
Под капака му е монтиран V-образен 6-цилиндров двигател. Подобно на 2,0-литровия мотор на GTI, този също е от семейството TSI, само че е 3,0-литров. В случая той е с два турбокомресора и трипътни каталитични конвертори. Въртящ момет от 500 Нм е достъпен още при 2000 об/мин, а максимумът му от 560 Нм се разгръща между 4000 - 6000 об/мин. Предаването е и на четирите колела през двоен съединител DSG.
Ускоряваето от място до 100 км/ч става за 3,9 сек. Буйния нрав на автомобила обуздават керамични спирачни дискове.
С дължиата си от 4253 мм Design Vision GTI е точно с 15 мм по-къс от серийния GTI и с 57 мм по-нисък от него (височината е 1385 мм). Той обаче е значително по-широк - 1870 мм вместо 1799 мм. Въобще цялото съотношение на размерите красноречиво говори, че автомобилът е готов да покори пистите.

 
Ключови думи:   design vision, golf gti, volkswagen
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте