Аlfa Romeo 8C GTA - Лимитиран и впечатляващ

Общи 12 август 2009 | RS-Auto.bg A- A+ 887 посещения | без коментари

От Alfa Romeo усилено работят за създаването на подобрена GTA версия на най-популярния си модел в момента 8С. Той е конструиран от въглеродни влакна. Дебютът на автомобила ще се осъществи през следващата година. Моделът е вдъхновен от колата Giulia Sprint GTA, създадена през 1964 година.

Екстериорът на Alfa Romeo 8C GTA е с по-спортен стил и наподобява на този на стар модел на Ferarri. Белите очертания в предната част на колата контрастират по великолепен начин на цялата останала част от екстериора, боядисана в червено, както и на направените от въглеродни влакна преден сплитер и страничните престилки. Колата тежи 1 450 кг, което е с около 150 кг по-малко от тежестта на стандартната версия на 8C Competizione.

Аlfa Romeo 8C GTA е оборудван с 4.7-литров двигател V8. Мощността на автомобила е 500 к.с. След извършените подобрение той постига ускорение от 0 до 100 км/ч за по-малко от 4 секунди. Максималната му скорост е 320 км/ч.

От Alfa Romeo планират да конструират 100 бройки от този суперавтомобил. Цената на всяка от тях ще е около 282 000 долара. Това не е толкова много при положение, че собственикът на Alfa Romeo 8C GTA ще притежава един наистина впечатляващ автомобил.

 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте