АвтоВАЗ подготвя също евтин автомобил

Общи 19 февруари 2009 | Auto-Press.net A- A+ 1954 посещения | без коментари

АвтоВАЗ - най-големият руски автопроизводител, подготвя нов модел, който ще стане още по-достъпен ценово от досегашната му класика, която в момента е сред най-ниско бюджетните автомобили на руския пазар.

Според информационната агенция Ladaonline, по всяка вероятност в една от няколкото разработки на подобен автомобил ще се използва Lada Kalina. Новият проект носи засега условното наименование "автомобиль доступный", ще е разчетен на пазара за досегашните купувачи на "класиката" и на Lada Samara, пазарен сегмент, който винаги е бил основен за АвтоВАЗ, продаващ в него годишно от 300 до 400 хиляди автомобили.

"Не бива да оставяме тази категория купувачи без внимание, внимателно планираме разработка на автомобил и за нея" - споделя старшият вице-президент по техническото развитие на ОАО "АвтоВАЗ" Максим Нагайцев. "Още сега е ясно, че моторът и основата на купето ще се вземе от сегашен сериен модел, защото няма друг начин да направиш евтин автомобил."

Не е напълно ясно за сметка на какво още ще бъде намалена цената на колата и каква ще бъде тя. Но ако автопроизводителят действително има намерение и успее да направи подобна народна кола, то цената й не бива да надхвърля $8000.

 
Ключови думи:   lada kalina, lada samara, quot
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте