Автоматик с 9 предавки. От ZF, разбира се

Общи 07 юни 2011 | Auto-Press.net A- A+ 3865 посещения | без коментари

По време на конференцията Transmissions in Vehicles 2011, ZF Friedrichshafen AG представя роботизирана предавателна кутия с девет скорости. Уникалният нов продукт на компанията, който ще се предлага в две моделни версии, обещава да предложи понижен с до 16% разход на гориво, подобрен комфорт и повишение в експлоатацията на комбинираните двигатели.

От ZF коментират, че на девета предавка скорост на движение от 120 км/ч се достига при скромните 1900/мин, докато при шестстепенна автоматична при достигането на тази скорост двигателят работи на 2600/мин. С основен акцент върху икономията на гориво, новата предавателна кутия на ZF не идва с ограничение върху динамичното представяне на пътя. Благодарение на електронния блок и възможността за препрограмиране на режими, а и в резултат на опцията за намеса от страна на водача в превключването на отделните скорости, кутията обещава и завидна динамика на пътя.

Първата в света деветстепенна автоматична предавателна кутия е разработена за приложение в различни видове автомобили. Инженерите на ZF са предвидили възможност за комбинирането й с автоматична система за икономия на гориво Start/Stop, за вграждане в модели с хибридно задвижване, както и с такива, оборудвани със система за задвижване на четирите колела.

 
Ключови думи:   transmissions, zf friedrichshafen ag
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте