Автомобилният пазар в САЩ през август скочи със 7,5%

Общи 02 септември 2011 | Speed-Press.com A- A+ 5730 посещения | без коментари

Количеството продажбите на нови автомобили в САЩ през август е нараснало в сравнение със същия месец на миналата година със 7,5% - или общо1 072 379 единици. В сравнение с юли продажбите са се увеличили с 1,2%. При тези факти обновената годишна прогноза в сравнение с юли е леко понижена и предвижда 12,2 млн. автомобила до края на 2011. За тези данни информира днес компанията Autodata, която е смятана за един от най-авторитетните източници за автомобилния пазар в Щатите.
Най-зле през август 2011 г. в Северна Америка са били продавани колите на японските производители Honda и Toyota. Логично, това е свързано с последиците от разрушителното земетресение в Япония през март тази година, което оказва сериозно влияние и върху производството на коли в страната. Продажбите на автомобили Toyota в сравнение с август миналата година са паднали с 13%, а тези на Honda - с 24%.
Сериозен успех в сравнение с миналогодишните резултати регистрира Chrysler - продажбите му са нараснали с 31%. Продажбите на General Motors са увеличени с 18%, а на концерна Ford - с 11%. От чуждестранните марки в САЩ добре се развиват нещата при немския Volkswagen (ръст на продажбите с 10%) и японския Nissan (увеличение на продажбите с 19%).

 
Ключови думи:   chrysler, ford, general motors, honda, toyota, volkswagen
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте