Автопрес 2001: Подкаст (29.04.2011)

Общи 29 април 2011 | Auto-Press.net A- A+ 2460 посещения | без коментари



Здравейте отново с новия подкаст на агенция Автопрес 2001

Изминалите десетина дни донесоха редица интересни новини от автомобилния свят и от България. Стана известен победителят в конкурса Световен автомобил на годината 2011, Jeep показа най-мощният си сериен модел, Ferrari обяви уникална за индустрията гаранционна и сервизна програма, а генералният директор на Автомотор Корпорация- Кирил Сандов, беше награден с орден Стара Планина от президента на републиката Георги Първанов.

На 15 април 2011 г, на тържествена церемония в Гербовата зала на "Дондуков 2, президентът Георги Първанов връчи висши държавни отличия на девет изявени българи. С орден "Стара планина – втора степен, президентът награди Кирил Сандов – за изключително големите му заслуги за развитието на българската икономика и по повод 75 години от рождението му. В словото си на церемонията държавният глава подчерта, че държавните отличия, които връчва, изразяват не само институционалната, но и обществената признателност за големите наши учени и представители на икономиката и медицината. Според президента техните респектиращи биографии са повод за гордост на цялото българско общество, защото говорят за успехи, основани на знанието, интелекта и силата на човешкия дух, които трябва да бъдат движещия фактор на развитието и просперитета на страната ни.

Голф клуб Правец и Рено-Нисан България сключиха договор за сътрудничество, според който флагманът на френската марка Renault Latitude ще бъде официалният автомобил на двете най-значими събития за Голф клуб Правец тази година. С този договор за първи път в България Renault ще навлязат в голфа като спорт. Досега марката подкрепя основно български таланти в моторните спортове.

Дефилето 12 фокуса на модата срещна млади дизайнери с утвърдена марка облекла в помощ на абитуриенти-сираци, а домакин съвсем закономерно бе новият Focus. Тазгодишното 15-то юбилейно издание на пролетния Празник на красотата, организиран съвместно от Мото-Пфое и Българския Червен Кръст, се състоя в Националния дворец на културата. Дефилето обедини на подиума модните експерименти на най-младите български дизайнери – бакалаврите от Националната художествена академия, специалност Мода, с утвърдения стил на известната италианска марка Motivi. Най-голямото постижение на проявата са събраните средства за благотворителната кауза. С помощта на партньорите и клиентите на Мото-Пфое, както и благодарение на съпричастността на публиката в залата, събраната сума възлиза на близо 29 000 лева. Събраните средства ще се използват за закупуването на тоалети, обувки, аксесоари и куверти за абитуриенти без родители от контингента на Българския Червен Кръст.

За единадесета година София Франс Ауто организира най-големия тенис турнир за любители в България – Тенис Турнир Peugeot. Тази година изданието на турнира ще се проведе на 14 и 15 май 2011 г. в тенис клуб "Академик. Началото на срещите е в събота от 11:00 часа. Полуфиналите и финалът ще се играят в неделя съответно от 14:00 часа и от 15:00 часа.
Формулата на игра е смесени двойки, които ще играят на принципа на директната елиминация в два от три тай-брека. Полуфиналите и финалът се играят в три от пет тай-брека. Наградата за двойката-победител традиционно е пътуване до Париж (Франция) с VIP-посещение на турнира Roland-Garros в Париж на 2 юни 2011 г. За всички участници в турнира е предвидена и томбола с множество предметни награди. Официални партньори на турнира са Dunlop, Загорка и Девин. По време на турнира, участниците и посетителите ще могат да опознаят най-новия представител на Марката – Peugeot 508.

BMW и MINI ЕКСПО отвори врати в зала 4 на Интер Експо Център в София. Търговското изложение се организира от BMW Group България и в продължение на 4 дни от 28 април до 1 май 2011 г. представя програмите за сертифицирани употребявани автомобили BMW Premium Selection и MINI Next. По време на събитието посетителите могат да избират от над 100 налични в България употребявани автомобили BMW и МINI. Всички те покриват изключително високите стандарти за сертифициране по програмата - възраст на не повече от 5 години, пробег до 120 000 км, доказан произход и сервизна история и ползват 24 месечна гаранция и услугите на BMW и MINI мобилен сервиз.

След като спечели отличието за Автомобил на годината в Европа, 100% електрическият Nissan Leaf грабна поредното престижно отличие, като беше провъзгласен за най-добър в глобален мащаб за 2011 година, изпреварвайки петата серия на BMW и Audi A8. "За нас е голяма радост, че първият в света масов електрически автомобил- Nissan Leaf, спечели престижното отличие Световен автомобил на годината 2011, коментира босът на алианса Renault- Nissan Карлос Гон. "Тази награда отличава качествата на Nissan Leaf - един пионер в мобилността с нулеви вредни емисии, като напълно съпоставим с автомобилите с ДВГ по отношение на представянето на пътя, безшумност и отлично пътно поведение , допълва Гон.

Въпреки обнадеждаващото представяне на европейския пазар през февруари, месец март се оказа доста (4.6%) под нивото на продажбените резултати от същия период на миналата година. Според последните данни на JATO, през първата четвърт на годината се отчита спад от 1.8% в сравнение с първото тримесечие на 2010. От JATO коментират, че само на два от основните пет европейски пазара се отчитат подобрения в продажбите за периода януари- март. Това са Франция с ръст от 8.9% и Германия с увеличение от 13.9%. Великобритания, Италия и Испания се сринаха със съответно 8.7%, 23.3% и 27.3%. Само четири от десетте най-продавани марки в Европа отчитат подобрение в позициите си за първата четвърт на годината. При нито един от най- търсените 10 модела не се регистрира сериозно подобрение. Най- добър резултат реализира Opel Astra, който запазва позиция (+14 единици) от първото тримесечие на миналата година.

Новото поколение на Ford Fiesta продължава да жъне успехи и през изминалия месец беше най-продаваният малък автомобил на европейския пазар. С 50 534 нови регистрации и повече от 10 000 единици пред най-близката конкуренция, моделът приключи март на втора позиция в Топ 10 на най- търсените, като отстъпи само на Volkswagen Golf (53 055 продажби). Продажбите на новото поколение Ford Fiesta за първото тримесечие са на ниво от 101 859 автомобила, а от лансирането на модела през 2008 година до момента са реализирани над 1 350 000 негови представителя. "Доволни сме от продължителния успех на Fiesta не само поради това, че това е най-масовият ни модел в Европа, но и поради това, че в момента се продава и произвежда в целия свят за още по-голям успех, коментират от Ford.

Триврата версия на Opel Astra - Astra GTC, ще бъде представена за първи път на 7 юни тази година, а световната й публична премиера ще се състои на салона във Франкфурт през септември. Използвайки основата на миналогодишния концептуален модел Opel GTC Paris представен във френската столица през миналия октомври, серийната Astra GTC ще бъде петместен компактен автомобил с три врати и впечатляващи пропорции на каросерията.

Honda представи изцяло новото семейство на модела Civic по време на международното изложение в Ню Йорк. На щанда на компанията бяха представени много динамично изглеждащите Civic Sedan и Civic Coupe, суперспортната версия Civic Si Coupe, Civic Hybrid, Civic Natural Gas и Civic HF. "Новият Civic надгражда върху популярността на предишното поколение на модела, като му предоставя цялостно технологично обновление, рафиниране и подобрение в дизайна..., коментира Джон Мендел, изпълнителен вицепрезидент на американското подразделение на Honda. "Civic предлага най-разнообразното портфолио в индустрията и по този начин отговаря на нуждите и предпочитанията на отделните потребители, допълва той.

В Ню Йорк се състоя и световната премиера на най-мощният сериен автомобил, който Jeep някога е предлагал на пазара. Jeep® Grand Cherokee SRT8 е в състояние да се ускори от 0 до 96 км/ч за 4.8 секунди, да развие максимална скорост на движение от 250 км/ч и ще бъде пуснат в продажба през третата четвърт на тази година. За задвижването на Grand Cherokee SRT8 2012 се грижи нов 6.4 литров HEMI® V-образен, осемцилиндров двигател, който генерира максимална мощност от 465 консик сили. Моторът е оборудван със система Fuel Saver Technology, която позволява изключването на четири от цилиндрите. Предавателната кутия е роботизирана, като превключването може да се осъществява чрез пера от волана.

Ferrari обяви, че клиентите, които си поръчат представител на моделите California, 458 Italia и FF, ще могат да разчитат на изцяло нова седемгодишна поддръжка. Уникалната за индустрията нова услуга е безплатна и включва планираните технически обслужвания на автомобилите- на 20 000 километра или веднъж годишно без оглед на пробега, като се подменят и консумативите, като резервни части, моторно масло и спирачна течност. Новата програма на Ferrari се отнася за всеки конкретен автомобил, като не се анулира при евентуална продажба на превозното средство.

От 11 до 22 май ще се проведе 64-то издание на филмовия фестивал Кан и за 28 път, официален автомобилен партньор на бляскавото събитие ще бъде Renault. Сериозна доза стил на цялото мероприятие със сигурност ще внесе и флагманът на френската марка- Latitude, който ще бъде използван като основен транспорт на звездите. През изминалите над 110 години, автомобили на Renault са участвали в хиляди филмови продукции, като само през изминалата година марката е била с продуктово позициониране в над 150 филма.

 
Ключови думи:   ferrari, jeep
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте