Автосалон Женева 2011: Новостите при Honda

Общи 02 март 2011 | Auto-Press.net A- A+ 8531 посещения | без коментари

Въпреки че основният акцент на щанда на Honda на салона в Женева попада върху автомобилите с алтернативно задвижване, компанията демонстрира и редица "стандартни модели, в това число Jazz, CR-V и обновеният Accord. Последният е представен в двете си основни версии- Accord седан и комбито Tourer, и ще бъдат лансирани на европейския пазар още през април тази година.

Новата Honda Accord идва с обновен дизайн, рафиниран интериор и оптимизирана гама задвижващи агрегати. Основните промени в дизайна са свързани с визията на предната и задната броня, новите светлинни блокове, които при по-високите нива на оборудване са адаптивни, въвеждането на три нови екстериорни цвята- Alabaster Silver, Graphite Lustre и Celestial Blue Pearl, и други.

Видео

В интериора на Honda Accord откриваме няколко нови материи и цвята, а при версията Type S- частичен кожен салон, осветени ниши за краката и други. Обезшумяването на купето е още по-добро, благодарение на употребата на нова изолационна пяна.

В резултат на нанесените промени в 2.2 литровия i-DTEC дизелов двигател със 150 консик сили, той обещава понижени разход на гориво и вредни емисии.

На щанда на Honda в Женева са демонстрирани също така "водородната кола FCX Clarity, която е в продажба в САЩ и Япония от 2008 година, новата европейска версия на компактния Jazz, Jazz Hybrid, който ще бъде лансиран на пазара през този месец, Insight, CR-Z и други.

Видео

Honda EV Concept пък дава достатъчно ясна представа за посоката на развитие на марката и в частност на изцяло новия автомобил с електрическо задвижване- Fit EV, който ще бъде лансиран в Съединените Американски Щати и Япония през следващата година. През 2012-та година ще започнат продажбите и на модели на Honda, оборудвани с новата хибридна задвижваща система, която също е демонстрирана на салона в Женева.

EV Concept обещава свободен пробег от около 160 километра, а самата му задвижваща система се явява еволюция на от тази на спортния хибрид Honda CR-Z. Електромобилът ще разполага и със специална бордова система за "обучение на водача, която ще му помогне да постигне възможно най-добрата автономност.

 
Ключови думи:   alabaster, blue pearl, graphite, honda, Honda Accord, jazz, lustre
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте