Автосалон Женева 2011: Премиера за уникалното купе на XENATEC

Общи 28 февруари 2011 | Auto-Press.net A- A+ 4409 посещения | без коментари

Уникалното купе на XENATEC, разработено на базата на Maybach 57 S ще отбележи световната си публична премиера по време на международното изложение в Женева, което отваря вратите си за посетители на 3 март.

Уникалният не само като конструкция, но и като дизайн и изпълнение, автомобил (дължина 5728 мм, ширина 1980 мм, височина 1544 мм, междуосие 3390 мм) се превърна в реалност благодарение на сътрудничество на компанията XENATEC, и в частност подразделението й Karosserie Manufaktur Weinsberg, с Maybach.

Най- големите промени в автомобила са свързани с оформлението на неговия таван, който при желание от страна на клиентите, може да бъде панорамен. Изцяло нови са предната и задната броня, калниците и вратите на XENATEC Coupе, които са конструирани така, че да гарантират възможно най-безпроблемен достъп до задните седалки.

XENATEC Coupе е оборудван с шестлитров, V-образен, дванадесетцилиндров двигател, който гарантира максимална мощност от 621 конски сили и максимален въртящ момент от 1000 Нм (2000-4000/мин). Максималната скорост на движение на купето е 275 км/ч, средният разход на гориво е 16.4 литра на 100 километра (24.6 литра на 100 километра в града). Багажното отделение на луксозния превозвач е 605 литра.

XENATEC Coupе ще бъде произвеждан в Германия в изключително лимитирана серия, като базовата цена на автомобила е определена на 675 000 евро без в тази сума да са включени каквито и да било данъци.

 
Ключови думи:   maybach, maybach 57, maybach 57 s
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте