Азиатски авто"шенген"

Общи 28 юни 2011 | Auto-Press.net A- A+ 2555 посещения | без коментари

По време на последната среща на Асоциацията на европейските автопроизводители (АСЕА) лидерите на отрасъла изказаха дълбока загриженост от мерките за държавна подръжка, високите мита и други търговски бариери, които се използват от страните в Азия, като Китай, Южна Корея и Индия, за създаване на преференции за собствените си автопроизводители.

Според БиБиСи, мерките на правителствата на Китай, Южна Корея и Индия, правят на практика невъзможна равностойната конкуренция на европейските производители с местната автопромишленост. Босът на Daimler AG и президент на ACEA Дитер Цетче ясно изрази настроението на колегите си: "Ние искаме само равни условия!"

"Нашата задача е да създаваме, произвеждаме и продаваме съвършени автомобили за целия свят, но това е много трудно, ако не получаваме равен достъп до пазарите." - подкрепи Цетче президентът на британската група SMMT Пол Еверет.

Настроенията на европейските гиганти са лесно разбираеми, ако се видят цифрите. Индия, например, ежегодно изнася за Европа около четвърт милион автомобили, а внася едва 5000 европейски коли.

Автопроизводителите настояват за намаляване на митата и искат по-голяма подкрепа от страна на собствените си правителства, които "би трябвало да разглеждат автопроизводителите си като стратегически важна част от економиката". Европейските компании очакват от страна на властите си краткосрочни заеми и дългосрочни инвестиции, най-вече в създаването на инфраструктури за електромобилите и в програмите за разработки на нови технологии.

 
Ключови думи:   acea, daimler ag, smmt
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте